Recept på äpplekaka utan mjölk

4 ägg
4 dl strösocker
110 g smör
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
några trädgårdsäpplen
kanel och socker att rulla äpplebitarna i
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
Smält smöret och låt svalna.
Rör samman mjöl och bakpulver.
Blanda ner smör och mjölblandningen i smeten.
Skala äpplena och kärna ur. Skär i klyftor och rulla i lite kanel och strösocker.
Häll smeten i en långpanna. Jag använde en större teflonform så jag slapp smöra formen men annars kan det vara bra.
Täck smeten med äppleklyftor i något dekorativt mönster och grädda i ca 40 minuter i 200 grader.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lindagerdin.blogg.se

Jag har länge velat blogga som många andra verkar göra men jag har inte lyckats välja nisch, tills min syster beordrade mig att skriva om hur bak- och matlagningstokig jag är.... jag är kräfta och ju äldre jag blir desto mer kräftlik blir jag. Och som kräftan är jag svag för sötsaker, rör gärna i grytor och dricker ett glas vin till. Jag älskar att baka. Under en lång tid undvek jag bakning just för att det anses fel av många att äta saker (sötsaker) ur ett GI-perspektiv, tills jag insåg att vaddå!? jag lever i världen, jag har det här livet och tiden rusar, så varför inte passa på att stanna upp och... NJUTA! Jag försöker göra det jag mår bra av. God mat. Motion. Bakning. Läsa intressanta populärvetenskapliga böcker. Skriva. Skapa. Måla. Sjunga. Jag vill göra det bästa av den tid på jorden jag har tilldelats! Och om kakor gör mig lycklig...

RSS 2.0