Daddelbollar
Idag, tidigt på morgonen, tog jag mod till mig... ja mod! att använda födelsedagspresenten mr matberedare för allra första gången. Det tog en liten stund att sätta ihop alla delar rätt, men var mycket mycket enklare än jag trodde. Det blev daddelbollar! Ett av mina favoritgodis som jag lärde mig av en alldeles för hälsomedveten kvinna som jag inte ska namnge. Oavsett hennes eskapistiska matvanor lärde hon mig en del värt att veta. Som just dessa bollar.
Recept:
600 g färska dadlar
2 stora skedar kokosfett (sånt som finns på hälsohyllan, inget annat)
2 nävar hackade nötter (valfria sorter)
100 g kakao
plus kakao att rulla dem i
1) Kärna ur dadlarna och mixa dem i matberedaren med knivinsatsen, det ska bli en kletig smet
2) tillsätt kokosfett, kakao och nötter och kör till en jämn smet
3) rulla bollar och rulla dem i kakao. Det kan gå lättare om man kyler smeten, den är rätt så kletig, men jag tog mig inte tid, jag skulle ju blogga ;)
De är jättegoda, jag lovar!
Kommentarer
Trackback