Mazarinkaka
I helgen hade vi heldag med kören jag sjunger i och till dess bakade några av oss något gott till fikastunderna. Jag letade upp det här receptet på mazarinkaka som jag inte bakat på många år. Jag var rädd den skulle misslyckas, men den blev oerhört populär. Så pass att jag inte fick många bitar kvar att ta hem... Men min syster och jag fikade på de sista två kakorna i söndags efter joggingturen.
Mazarinkaka
300 g smör
4 1/2 dl socker
Detta röres poröst - jag tog elvispen med degkrokar.
3 ägg tillsättes ett i taget.
2 1/4 dl mjölk
100 g sötmandelmjöl
Bittemandel/ bittemandelolja motsvarande 8 bittemandlar.
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Skålla och mal bittemandeln. Blanda mandelmjöl, vetemjöl,bittemandelmjöl och bakpulver och rör sedan ned i smeten. Tillsätt även mjölken.
Bred smeten i en långpanna. Jag har en teflon form som är lite mindre än långpannan och den behöver ju då inte smörjas heller.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, 20-30 minuter.
Glasyr
3 dl florsocker
3 msk hallonsylt
Blanda ihop och bred över den svalnade kakan. Ställ kallt. Skär i fyrkanter.
Kommentarer
Trackback