Tess' chokladpudding



4 äggulor
1 1/2 dl socker 

Vispa tills vitt och bubbligt

2 gelatinblad blötlägges i fem minuter och krama sedan ur vattnet ur dem

3 dl mjölk kokas upp. Ta ifrån plattan. Tillsätt 100 gram sjuttioprocentig finhackad mörk choklad  och sikta ner 1/2 dl kakao. Värm men koka inte. 

Blanda äggsmeten med chokladsmeten och värm under vispning. Tillsätt gelatinbladen och rör så att de löses upp. Låt svalna.

Vispa 1 1/2 dl vispgrädde och vänd ner i smeten . Häll upp i en fin skål och ställ i kylskåpet några timmar. 

Servera med vispad grädde.







1/2 dl kakao


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lindagerdin.blogg.se

Jag har länge velat blogga som många andra verkar göra men jag har inte lyckats välja nisch, tills min syster beordrade mig att skriva om hur bak- och matlagningstokig jag är.... jag är kräfta och ju äldre jag blir desto mer kräftlik blir jag. Och som kräftan är jag svag för sötsaker, rör gärna i grytor och dricker ett glas vin till. Jag älskar att baka. Under en lång tid undvek jag bakning just för att det anses fel av många att äta saker (sötsaker) ur ett GI-perspektiv, tills jag insåg att vaddå!? jag lever i världen, jag har det här livet och tiden rusar, så varför inte passa på att stanna upp och... NJUTA! Jag försöker göra det jag mår bra av. God mat. Motion. Bakning. Läsa intressanta populärvetenskapliga böcker. Skriva. Skapa. Måla. Sjunga. Jag vill göra det bästa av den tid på jorden jag har tilldelats! Och om kakor gör mig lycklig...

RSS 2.0